Index Vakbarát Hírportál

Lecsukták a 17 éves borsodi prostituáltat

2010. augusztus 27., péntek 11:23

Országos szinten is az elsők között van, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mindenképpen az első az elzárásra ítélt fiatalkorúak között az a 17 éves lány, akit prostitúció miatt ítélt el a Miskolci Városi Bíróság.

A szabálysértésekről szóló törvény augusztus 19-én hatályba lépett módosítása szerint a korábbi gyakorlattal ellentétben a fiatalkorú - vagyis 14 évesnél idősebb, de 18-nál fiatalabb - szabálysértőket őrizetbe lehet venni, a bíróság pedig elzárásra is ítélheti.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a 17 éves szikszói lány eddig kinevette a rendőröket, mikor korábban intézkedtek ellene, mert tudta, hogy nem zárhatják be.

A lány főleg Miskolcon ajánlotta fel szexuális szolgáltatásait, és rövid idő alatt több mint száz rendőri intézkedésen, illetve eljáráson volt már túl, amikor augusztus 24-én, vagyis öt nappal a törvény módosítása után a rendőrök újra igazoltatták őt.

Meglepődött, mikor az intézkedő járőrök közölték, hogy a törvényi változás értelmében előállítják és szabálysértési őrizetbe veszik. Gyorsított eljárásban a bíróság 10 nap elzárásra ítélte a lány - közölte a rendőrség.

Rovatok