Index Vakbarát Hírportál

Rendőrt akart vesztegetni a részeg sofőr

2010. december 7., kedd 17:30

Vesztegetés miatt őrizetbe vettek egy ittas vezetőt Révfülöpön. A férfi nyolcezer forintot ígért a révfülöpi rendőröknek, ha eltekintenek az intézkedéstől és további tizenkétezer forintot kínált, ha még az autójához is visszaviszik - írta a police.hu.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleménye szerint a férfit hétfőn egy Révfülöphöz közeli település utcáján állították meg. A helyszínen azonnal alkoholszondát fújattak vele, kiderült, hogy ittas.

A férfit a Tapolcai Rendőrkapitányságra szállították. A férfi többször elmondta a rendőröknek, hogy neki a jogosítványa minden pénzt megér, ezért ad nekik nyolcezer forintot, ha pedig vissza is viszik autójához, még tizenkétezer forinttal megtoldja az előbbi összeget - olvasható a rendőrség honlapján.

A járőrök erre közölték, hogy semmilyen lehetőség nincs arra, hogy eltekintsenek az intézkedéstől. A rendőrség szerint azonban a férfi nagyon kitartónak bizonyult és még a kapitányság épülete előtt is megkérdezte, kinek kell ilyen esetekben pénzt adni, majd a rendőrök szolgálati autójának csomagtartójára tett ötezer forintot.

A férfit vesztegetés miatt őrizetbe vették, majd a további eljárás lefolytatásáig a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába szállították - tették hozzá.

Rovatok