Index Vakbarát Hírportál

Erdős Norbert visszalépett a polgármesterjelöltségtől Békés városában

2010. szeptember 15., szerda 23:04

Visszalépett a polgármesterjelöltségtől Erdős Norbert, Békés város térségének országgyűlési képviselője, aki egyúttal azt kéri, hogy a fideszes szavazók Izsó Gábor jelenlegi polgármestert, polgármesterjelöltet támogassák szavazataikkal.

Erdős Norbert, aki korábban a Fidesz hivatalos polgármesterjelöltje volt, szerdán azzal indokolta döntését, hogy a polgármesteri székért való küzdelem szerinte a vártnál is erősebben megosztotta a békési közvéleményt.

"Egyértelművé vált számomra, amint közeledünk a választás időpontja felé, hogy ez a megosztottság károsan hat a város közéletére (...). A polgármesteri székért indulók, azaz a négy jelölt harca, azt a veszélyt hordozza magában, hogy a három egymással vetélkedő jobboldali polgármesterjelölt mellett reális esélye lett az MSZP polgármester jelöltjének a győzelemre" - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A fideszes politikus szerint ebben az esetben "nevető negyedikként (...) Békés ismét MSZP-s vezetés alá kerülhet". Közleménye további részében Erdős jelezte, hogy több mint háromezren juttatták el hozzá ajánlószelvényüket, s eredetileg azt tartotta volna racionális döntésnek, ha Izsó Gábor lemondana a polgármesteri jelöltségről.

Idézte Izsó korábbi nyilatkozatát, amely szerint "a mai politikai viszonyok között Békés versenyképességét kormánypárti vezetéssel látom biztosítottnak. Ebben a helyzetben úgy érzem, az a helyes, ha én lépek vissza a polgármesterjelöltségtől, és az eddigi módon szolgálom városunkat, teret engedve Izsó Gábornak" - írta Erdős Norbert, majd hozzátette, "a szocialista restauráció csak ezen a módon akadályozható meg".

"Megegyezésünk Izsó Gáborral, a széthúzás megszüntetésével, reményeim szerint jó példát szolgáltathat a többi jobboldali jelölő szervezet részére is a kormánypárti városvezetés megtartása érdekében" - tette hozzá. Békés városában Izsó Gábor jelenlegi polgármester a Fidesz és az Összefogás Békésért Polgári Kör színeiben nyerte meg a választást 2006-ban. A város alpolgármestere Erdős Norbert országgyűlési képviselő lett.

Az idei választásokra való felkészülés során Izsó először az összefogás és a KDNP színeiben indult volna, majd függetlenként, de a KDNP és az Összefogás támogatásával, végül pedig lemondott a jelöltségről. Utóbb azonban mégis elindult függetlenként, ám a polgári kör támogatásával. A helyi Fidesz csoport Erdős Norbertet jelölte polgármesternek.

Rovatok