Index Vakbarát Hírportál

Újraszámoltatna Dömsödi Pásztón

2010. október 4., hétfő 13:31

Dömsödi Gábor, a Névshowr és a Párshow gazdája, vesztes pásztói polgámesterjelölt gyanúsnak tartja, hogy az egyik szavazókörben csak hajnali négy órára számolták össze a szavazatokat. Sisák Imre szintén független jelölt 60 szavazattal előzte meg Dömsödit.

A polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kezdeményezi a Nógrád megyei Pásztón Dömsödi Gábor, akit csupán 60 szavazattal előzött meg a szintén függetlenként induló Sisák Imre a polgármesteri tisztségért folytatott küzdelemben a vasárnapi önkormányzati választáson.

"Igen kicsi a különbség, az pedig, hogy az egyik szavazókörben csak hajnali négy órára számolták össze a szavazatokat, számomra gyanús körülmény" - mondta a jelenleg külföldön tartózkodó ismert televíziós műsorvezető.

A nem hivatalos végeredmény szerint Pásztó korábbi polgármestere, Sisák Imre a szavazatok 42,13 százalékát szerezte meg (2108 szavazat), míg Dömsödi Gábor csupán 60 vokssal lemaradva, 40,94 százalékos eredménnyel zárta a választást - ez 2048 szavazatot jelentett számára. A Fidesz-KDNP jelöltje, Gajdics Gábor 695 szavazattal 13,89 százalékot, míg a független Nyíri Ferenc mindössze 152 szavazatot, 3,04 százalékot kapott.

Dömsödi Gábor felesége és kampányfőnöke, Engel Krisztina eddig is Bokor független polgármestere volt, és most is győzött. 74 százalékos eredménnyel maradhat a posztján.

Rovatok