Index Vakbarát Hírportál

Az országtönkretevős szórólap csak véleményt fejez ki

2010. február 1., hétfő 21:30 | aznap frissítve

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint a véleménynyilvánítás körébe tartozik az "Együtt tették tönkre az országot" feliratú szórólap, amin Gyurcsány Ferenc és szocialista jelöltek láthatók.

A testület ezzel elutasította az MSZP kampányigazgatójának kifogását. Az OVB ugyanakkor megállapította, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamint a főváros 9-es számú választókerületében terjesztett szórólapokkal ismeretlenek jogszabályt sértettek, mert azokon nem tüntették fel a dokumentum kiadóját.

Az OVB ezért arról is határozott, hogy - mivel az elkövető személyét nem tudták megállapítani - szabálysértési feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen.

A szórólapokon Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő és a szocialista jelöltek fényképe szerepel azzal a felirattal, hogy "Együtt tették tönkre az országot", valamint hogy a szocialista politikusok "felelősek az értelmetlen megszorításokért", mert közösen támogatták a "nyugdíjelvonást, az egészségügy tönkretételét, az adóemeléseket és a munkahelyek megszüntetését".

A szórólapok alján szerepelt ugyan a "készült a Fidesz megbízásából" felirat is, ám az OVB szerint ennek alapján nem lehet bizonyítani, hogy a Fidesznek köze lenne ahhoz.

Rovatok