Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön lehet jogerős listás eredmény

2010. május 5., szerda 17:45

Szerda délutánig mind a 20 területi (tehát megyei és fővárosi) választási bizottság megállapította az áprilisi országgyűlési választás területi listás eredményét, jelentette be Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén. 17 területi választási bizottság még kedden, három pedig szerdán állapította meg a választás területi listás eredményét.

A kedden hozott döntésekkel szembeni jogorvoslati határidő szerdán 16 órakor járt le - mondta -, a határidőig egy fellebbezést adtak be, a Fővárosi Választási Bizottság eredménymegállapító határozatával szemben. Ezt szerdai ülésén tárgyalja az OVB. Az OVB határozata ellen csütörtökön 16 óráig lehet bírósági felülvizsgálati kérelmet előterjeszteni, amennyiben ilyen nem érkezik, ezen területi listás eredmények jogerőssé válnak.

A területi választási bizottságok által szerdán hozott eredménymegállapító határozatokkal szemben csütörtökön 16 óráig lehet jogorvoslatot kérni. Ha ilyen nem érkezik, akkor ezek is jogerőre emelkedhetnek még csütörtökön, de ha megfellebbezik a határozatokat, a jogorvoslati kérelmeket várhatóan csütörtökön este bírálja el az OVB.

Rovatok