Index Vakbarát Hírportál

Előbb az ország, aztán a kerület

2010.03.12. 10:09

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

Utolsó előtti részéhez érkezett az angyalföldi (20-as számú) választókerület jelöltjeinek programját, illetve a lakossági észrevételekre, kérésekre adott reakcióját bemutató minisorozatom (a Mintapolgár viszont megy tovább, minden jelölt figyeljen, bármikor felbukkanhat a környékén egy alaposan érdeklődő ember). Legalábis eddig hat jelöltről, illetve jelöltjelöltről tudok – ha többen is lesznek, az úgyis kiderül napokon belül, de magy pénzeket én már csak rosszarcú szerb bukik nyomán tennék erre –, előbbiek ugyebár leadták már a 750 ajánlószelvényüket, utóbbiak még gyűjtik azokat a hátralévő hét napban. És ez utóbbiak közé tartozik a mostani bemutatkozó, Méhes Krisztián, aki elvileg profi programíró: az Összefogás Párt alapító elnökségének tagjaként a pártprogram felelőse és a párt gazdasági programjának megalkotója. Honlapján választási blogot vezet – igaz, legutóbbi bejegyzése a bizakodó cím ellenére elég borúsnak tűnt –, felsorolja általánossában a céljait, és külön fejezetet készített az én XIII. kerületem címmel. Mivel a Mintapolgár levelére egyébként nem reagált, az ott olvasható szöveget másolom be ide véleményezésre.

Méhes Krisztián, Összefogás Párt

Tisztelt Választópolgár!

Ön most el van árasztva olyan választási ajánlatokkal, amik az eddigi tapasztalatok alapján napokig sem élnek tovább április 11-nél. Én úgy látom, hogy az alábbi út vezetne előre az ország, a kerület és az emberek számára, és nagyon fontos, hogy csak ebben a sorrendben!

1) Erős állam, erős állampolgárok

A vezető politikusok és pártok válasszák ketté az emberek és az ország hosszútávú céljait és a pártpolitikai célokat! Hozzuk létre az Ország Stratégiai Könyvét, amit minden párt aláír, elfogad és követ. Ezek olyan célok kell legyenek, amik nem mindig érthetőek az átlagember számára, de egységesen ugyanazt a célt kell szolgálják: FENT!

Építsük fel azokat az országos rendszereket, amik erősségeinket támogatják. Oktatás, mezőgazdaság, élelmiszeripar, kutatás-fejlesztés, földek-ásványok-vizek. Kis ország vagyunk, a fejünkben van az erőnk! Az ígéreteket az különbözteti meg a tervektől, hogy ezutóbbinak van forrása is, nem csak igénye. Az ígéreteket eddig három pillérre építették a vezetők: adók, EU pénzek, kölcsönök. Amíg csak az emberek tartják el az országot, addig mit várhatunk?

Erős állam, saját vagyonnal és bevételekkel, erős állampolgárok, felelősség, erő. Ez vezet ahhoz a jövőhöz, amit a legtöbben szeretnének. Adjunk időt de akarjuk most a változást!

2) Aktív város és kerület

Sok kerületben laktam már, ahogy a családunk költözött. Úgy láttam, hogy nem az a lényeg, hogy melyik területen lakik az ember, hanem az, hogy azt a konkrét helyet adottságaihoz képest hogyan építi és fejleszti!

A XIII. kerület olyan megosztottságot mutat, mint a politika. Több arcú, több megoldást igényel. A legtöbb probléma a polgármesteri feladatok közé tartozik, amit majd ősszel kell értékelni és aszerint választani! De most egy másik választás van soron...

A kerület fejlesztése elkerülhetetlen, a város él és növekszik. Az, ami egykor gyárnegyed volt, ma már embereknek ad otthont. Ahol lehet felfelé, ahol nem, ott kifelé terjeszkedik a lakosság. A kérdés nem ez, hanem az, hogy milyen áron?! Ez a fájdalma az ittlakók jó részének!

- Ne engedjük, hogy egy párt (több se) magántulajdona legyen Angyalföld! Eladásokból addig lehet finanszírozni valamit, amíg tart a föld... aztán már csak az Angyalok maradnak meg.
– Mérjük fel a tízéves igényeket előre és fejlesszük az iskola és óvodaellátást aszerint...előre gondolkodva!
– Legyenek nyitottak a beruházásokhoz tartozó adatok, előre is és fizessük ki először az alvállalkozókat!
– Legyen minőségi a munka. Egy útfelújítást ma egy évre terveznek és 3-4-szer fizettetik meg a tartós minőség-hiány árát 5-6 év alatt.

Ha a polgármester úr jól végezte a munkáját, akkor ősszel szavazzák meg újra! Arra van most szükségünk, hogy azt a rendszert váltsuk le, ami az ország értékeit oda vitte, ahová! Mivel az úr ahhoz tartozik, ha amúgy jó polgármester, akkor javaslom, hogy hagyja ott őket most!

3) Boldogulás, bizalom és biztonság az emberek számára

Az egyének által tapasztalt élet minőségének egy részéért a kerület felel. Helyi fejlesztések, helyi adókból finanszírozott szolgáltatások, külső tőke behozatala és fejlesztések, mindezt úgy, hogy a kerület vagyonát gazdaságosan és bevételcentrikusan (nem eladás-) kezelik.

Az országgyűlési képviselő feladata a kerületet segíteni abban, hogy a törvények és a lehetőségek segítsék az ottlakókat és a nagyobb és hasznos fejlesztések oda kerülhessenek. Az országgyűlés feladatai most és azonnal:

– Nyugdíjrendszer átalakítása (5-6 évünk van, hogy kiváltsuk a mostanit)
– Egészségügyi rendszer átalakítása (megelőzés-centrikus)
– Segély/támogatási rendszer átalakítása (a tetteket ösztönözze, ne eltartsunk, hanem segítsünk)
– Közbiztonság megerősítése (jelenségek az okok, nem emberek és csoportok)
– 10 millió magyar országának megteremtése
– Adósságkezelés és átütemezés
– A vidéki termelőképesség és a vidéki szegénység kezelése
(tévedés, hogy Angyalföldet ez nem érinti... a hatásai itt is érződni fognak)

Ezekre a kérdésekre a párt programja és személyes gondolataim válaszolnak a többi oldalon. Ha részt akar Ön is venni a gondolkodásban, írja meg e-mailben nyugodtan a gondjait, feladatunk, hogy megoldást keressünk rá!

Mutassuk meg: fogjunk össze saját magunkért!

Ideje a jelöltek szemébe nézni és az alapján meghozni a döntést, mert a szavak ideje lejárt, vagy inkább lejáratódott!

Köszönöm:
Méhes Krisztián



Rovatok