Index Vakbarát Hírportál

Nem az LMP utasítja el az MSZP-szavazókat

2010. április 23., péntek 12:24

Az LMP szerint nevükkel visszaélve szólítják fel szórólapokon a zuglói szocialista szavazókat, hogy ne szavazzanak jelöltjükre a választás második fordulójában.

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint visszaélnek a pártjuk nevével azok, akik az elmúlt napokban olyan matricákkal és szórólapokkal árasztották el Zuglót, melyeken az LMP nevében arra szólítják fel a szocialista szavazókat, hogy ne szavazzanak az ökopártra.

Az LMP azt állítja, hogy nem adtak ki ilyen reklámanyagokat, amelyek szövegét egyébként a választókra nézve sértőnek tartják. A párt szerint ezek a kiadványok alkalmasak a választók megtévesztésére, ezért a szórólap bemutatásával kifogást emelnek a helyi választási bizottságnál.

A Lehet Más a Politika minden választópolgár szavazatára számít, "akinek elege van abból a politizálásból, amit ez a szórólap is fémjelez", írják közleményükben. Hozzáteszik, hogy az LMP felnőttnek tekinti az állampolgárokat, és mindig is távol állt tőlük, hogy sértegessék vagy utasítsák őket. Mint írják, az LMP pontosan azért jött létre, hogy megmutassa, "lehet úgy is politizálni, hogy tiszteletben tartjuk ellenfeleinket és szavazóit".

Rovatok