Index Vakbarát Hírportál

Szórólapot osztó pártaktivistára támadt egy kaposvári lakos

2010. április 8., csütörtök 22:32

Szórólapot osztó pártaktivistára, egy helyi önkormányzati képviselőre támadt egy kaposvári lakos; az őrizetben lévő gyanúsítottat pénteken súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítják bíróság elé.

A kaposvári rendőrkapitányság kedden rendelt el nyomozást amiatt, hogy egy helyi lakos szóváltásba keveredett a házánál pártaktivistaként szórólapot osztó helyi önkormányzati képviselővel, majd "politikai hovatartozása miatt" bántalmazta: a sértett feje felé dobott egy 4 centiméter átmérőjű követ – olvasható a történtekről kiadott közleményben. A tájékoztatásban nem szerepel, hogy melyik párt aktivistájáról van szó.

A sértett, aki a kerítésen kívül állt, maga elé kapta aktatáskáját, így a kő nem találta el. Bár gyorsan elment a helyszínről, a támadó átugrott saját kerítésén és a nyomába eredt, két házzal arrébb utolérte, arcul ütötte, ennek következtében a sértett szemüvege a földre esett. Az aktivista ugyan nem sérült meg, de akár 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedhetett volna – írta a közleményben Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Ügyészség sajtószóvivője csütörtökön.

Rovatok