Index Vakbarát Hírportál

Keresik a pécsi közlekedési cég adótartozásának kiszivárogtatóját

2011. április 14., csütörtök 08:20

Nyomozást indított a rendőrség a napokban egy, a Pécsi Közlekedési Zrt. (PK) nagy összegű adótartozásáról szóló dokumentum kiszivárogtatásának ügyében. A Pécsi Újság február közepén, a birtokába került dokumentumra hivatkozva számolt be arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Baranya Megyei Adóigazgatósága összesen 774 millió forintnyi büntetést szabott ki a PK-ra adóhátralék és a városi buszeladási botránnyal kapcsolatos szerződés miatt.

Az MTI úgy értesült, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya hivatali visszaélés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen. A cél annak kiderítése, miként juthatott el a médiához a NAV azon határozatának egy példánya, melyben a hivatal 774 millió forintot követel a közlekedési vállalattól.

A feljelentést Keczer László, a PK volt vezérigazgatója tette. Az eljárásban tanúként hallgatták meg Komáromi Istvánt, a pécsi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. volt felügyelőbizottsági tagját. Komáromi az MTI-nek azt mondta: a dokumentumot a kapujára tűzött borítékban találta, és mivel az közérdeklődésre számot tartó információt tartalmazott, tájékoztatta a sajtó képviselőit. Komáromi szerint meghallgatását követően a rendőrség házkutatást tartott a lakásán, ahol lefoglalták a fia számítógépét. Komáromi kifogásolta a rendőrségi eljárást, és azt tervezi, feljelentést tesz a katonai ügyészségen.

Rovatok