Index Vakbarát Hírportál

Mi történt a csanyiki majálison?

2011. május 4., szerda 15:14 | aznap frissítve

Egy szocialista politikus szerint Zsiga Marcell fideszes képviselő a csanyiki majálison durva szavak kíséretében kitépte az MSZP aktivistáinak kezéből szórólapjaikat. A megvádolt politikus azt mondta: nem történt ilyesmi.

Fizikai atrocitás ért két szocialista aktivistát május elsején, a csanyiki majálison – közölte Bartha György helyi szocialista politikus.

Elmondta: Zsiga Marcell, a Fidesz országgyűlési képviselője durva szavak kíséretében kitépte a szórólapokat a fiatalok kezéből. A papírokon szerepelt, hogy Zsiga parlamenti képviselőként és Miskolc alpolgármestereként hónapokon keresztül törvénytelenül duplán vett fel költségtérítést.

Ugyancsak a szórólapokon volt olvasható, hogy Kriza Ákos polgármester a mai napig törvénytelenül vezeti a várost, mivel nem szüntette meg az összeférhetetlenségét, a fideszes többségű önkormányzat pedig múlt hónapban törvénytelenül adott felmentést ez alól. A papírokon feltették azt a kérdést is, hogy "a törvény őreire nem vonatkoznak a törvények?".

Bartha György szerint felháborító, hogy valaki országgyűlési képviselő, városvezető létére gátlástalanul lenézi a jogállamot, a szabad véleménynyilvánítás jogát. Szerinte ebből az esetből is látszik, hogy a Fidesz nem tűr ellenvéleményt, agresszív és antidemokratikus, figyelmen kívül hagyja a törvényeket és a "legsötétebb rákosista módszerekkel próbálja elhallgattatni az ellenzéket".

Zsiga Marcell azt mondta, nem tépett ki senkinek a kezéből semmiféle röpiratot. "Hazugság, visszautasítom azt, amit Bartha György állít, és felszólítom, kérjen bocsánatot. A szocialisták szégyelljék magukat, és ha van bennük bátorság és becsület, álljanak ki bocsánatot kérni" – fogalmazott Zsiga Marcell.

A Csanyik-völgy népszerű kirándulóhely Miskolc közelében. A Wikipédia szerint területe 105 801 m², ezzel Miskolc második legnagyobb egybefüggő zöldterülete Tapolca-Hejőliget után. Itt található a Vadaspark.

Rovatok