Index Vakbarát Hírportál

Zamecsnik: Ez nem politikai ügy

2011. július 5., kedd 09:20 | aznap frissítve

Valójában a volt titkosszolgálati vezetők és a volt titokminiszter ügyének szakmai ügynek kellene lennie, valamennyi találgatás vakvágány – mondta Zamecsnik Péter, Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatójának védője a Tv2 reggeli műsorában.

Zamecsnik Péter szerint az ügy minősítésével egyet lehet érteni, mert ha napvilágot látnának annak részletei "az valóban veszélyeztetné a Magyar Köztársaság érdekeit".

Hozzátette, "ez egy múltbéli történés, egy bonyolult múltbéli történés".

Az ügyvéd kérdésre válaszolva hangsúlyozta: ez nem politikai ügy, hanem szakmai kérdés, amelyben el kell dönteni, hogy ami "valamikor, valahol történt, az bűncselekmény-e vagy nem".

A Budapesti Katonai Ügyészség egy hete gyanúsítottként hallgatta ki Galambos Lajost. A polgári elhárítás kémkedéssel gyanúsított volt vezetőjét pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

Aznap Szilvásy Györgynél tartottak házkutatást, majd a kémkedéssel gyanúsított volt titokminisztert is kihallgatták és őrizetbe vették; hétfőn szabadlábra helyezték. Szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóját lapértesülések szerint bűnpártolással gyanúsítja a katonai ügyészség.

Rovatok