Index Vakbarát Hírportál

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a megyei főügyészség Oroszlányban

2011. július 10., vasárnap 15:15

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, írja a Hír TV honlapján. A tévé szerint a nyomozást Takács Károly oroszlányi polgármester (Fidesz) feljelentése alapján rendelte el pénteken a megyei főügyészség.

Vasvári Erika, a város sajtóreferense az MTI megkeresésére vasárnap azt mondta, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat. A könyvvizsgáló társaság százötven oldalas jelentésben összegezte a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató (OSZ) Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását.

A jelentés szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost elhibázott, nem kellő körültekintéssel, vagy szándékosan kárt okozva végrehajtott gazdasági ügyletek miatt, olvasható a sajtóreferens közleményében.

A könyvvizsgálók szerint a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszakban 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt

Az átvilágítás ugyanakkor megállapította, hogy a város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt. Az OSZ Zrt. üzemi eredményei a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.

Rovatok