Index Vakbarát Hírportál

Leépítések kezdődnek az aszódi javítóintézetben

2011. november 24., csütörtök 12:23 | aznap frissítve

Dolgozókat bocsátanak el a Nefmi Aszódi Javítóintézetéből. A Nemzetierőforrás-minisztérium közlése szerint a létesítmény évek óta 55 százalékos kihasználtság mellett működik, így a több mint 240 fős alkalmazotti létszám feleslegessé vált.

A leépítés még nem kezdődött meg. A létszámcsökkentések elsősorban a meglévő üres álláshelyeket érintik illetve a visszahívottként dolgozó nyugdíjasokat, de kiterjedhet a gazdálkodási- üzemeltetési feladatokat ellátókra is, közölte a tárca.

A minisztérium egy központi gazdálkodási szervezetet hoz létre a közvetlen irányítása alá tartozó gyermekvédelmi intézményeinek. A Nefmi szerint a párhuzamos gazdálkodás megszűnése után egységesen fognak tudni fellépni a közüzemeltetési szolgáltatók felé, ezzel jobb beszállítási árakat tudnak majd kialkudni.

A minisztérium megerősítette, hogy a gyerekek szempontjait szem előtt tartják és nem tervezik egyik gyermekvédelmi háttérintézmény bezárását sem. Ezek ésszerűsítési és racionalizálási folyamatok, amik a mindennapi ellátását szolgálják, hogy az intézmények feladatellátása továbbra is zökkenőmentes legyen, közölte a Nefmi.

Az aszódi javítóintézet az ország első javítóintézete, melyet 1884-ben alapítottak.

Rovatok