Index Vakbarát Hírportál

Megrepedt a rendezvénycsarnok egyik tartóoszlopa Tapolcán

2012. február 25., szombat 16:51

Megrepedt az épület egyik tartóoszlopa, ezért kiürítették a Városi Rendezvénycsarnokot szombaton kora délután Tapolcán - közölte Kővári László, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Az önkormányzat tájékoztatása szerint nem kell attól tartani, hogy összedől az épület.

Kővári László tájékoztatása szerint a csarnokban vívóversenyt tartottak, és a résztvevők hallották, amint az épület egyik fő tartóoszlopa megrepedt. Ezután a fagerendát tartó drótkötél is elszakadt, mire a szervezők kiüríttették a termet. A sportcsarnokban ötszáz ember volt, senki sem sérült meg.

A helyszínre a tűzoltókon kívül statikust is hívtak, ő az épületet az átvizsgálás után veszélyesnek nyilvánította, ezért a versenyt leállították.

Nincsen szükség azonnali beavatkozásra, az épület nem fog összedőlni - mondta Parapatics Tamás önkormányzati főtanácsadó. Hozzátette: az épületet elővigyázatosságból ürítették ki, az építési hatóság megtiltotta a használatát. A 2003-ban átadott, 2500 ember befogadására alkalmas sportcsarnokot több szakértő fogja átvizsgálni a következő napokban, az építészen kívül tervező, statikus próbálja meg kideríteni, hogy mi okozhatta a repedést.

Rovatok