Index Vakbarát Hírportál

Magyarország a szakács-vb döntőjében

2012. március 21., szerda 18:49 | aznap frissítve

A tomboló és könnyező magyar táborból jelentjük, hogy Magyarország a 9. helyen bejutott a szakácsok világbajnokságának tekinthető Bocuse d'Or döntőjébe. A döntőt jövő januárban rendezik, Lyonban. Az eredmény óriási bravúrnak számít, Magyarország soha még a közelében sem volt ehhez hasonló sikernek.

Az országot Széll Tamás, a budapesti, egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje, illetve négytagú csapata képviselte. A szerdai brüsszeli verseny a Bocuse d'Or európai döntője volt, ahonnan 12 ország jutott be a 24-es világdöntőbe. A dobogón a skandinávok taroltak, aranyérmes lett Norvégia, második Svédország, harmadik Dánia, és még a negyedik helyet is északi ország, Izland szerezte meg.

Széll Tamás közvetlenül az eredményhirdetés után azt mondta, hogy egyrészt nagyon örül, másrészt hétfőn elmegy horgászni.

Húsz csapat indult volna az európai döntőben, de végül csak 19-en versenyeztek, mert egy orosz szakács nem kapott belga vízumot. A magyarok kilencedik helyen végeztek, miközben olyan legendás nagyhatalmak nem jutottak a döntőbe, mint például Olaszország.

A négy skandináv országon és Magyarországon kívül a döntőbe jutott még Franciaország, Nagy-britannia, Svájc, Belgium, Finnország, Észtország és Hollandia.

Minden csapatnak doveri nyelvhalból illetve feketelábú csirkéből kellett valamit főznie.

Rovatok