Index Vakbarát Hírportál

Hét év fegyház a baltás rablónak

2012. március 27., kedd 18:32

Hét év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék kedden, nem jogerősen azt a köröstarcsai férfit, aki 2011 szeptemberében egy sörözőben feltörte a játékgép pénzkazettáját, majd megtámadta a helyszínre kiérkező rendőröket, egyiküket baltával fenyegette - tájékoztatott Váczi Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A Gyulai Törvényszék Uzsoki Gergelyt emberölés kísérlete miatt, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és más bűncselekményekben marasztalta el. Mázor Róbert büntető tanácsa a vádlottat hét év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A tényállás szerint a vádlott és társa 2011. szeptember 22-én éjszaka betört egy köröstarcsai sörözőbe, pénzhez akartak jutni, ezért feltörték az épületben található játékgépet. A vádlott a magával vitt baltával feszítette fel a játékgépet és szerezte meg a pénztároló kazettát. Uzsoki Gergely társa az utcán figyelt és miután észlelte a helyszínre érkező rendőröket, elmenekült. (Vele szemben lopás miatt indult eljárás a területileg illetékes városi bíróságon.)

A vádlottat a rendőrök felszólították, hogy tegye le a kezében lévő pénztároló kazettát, ő azonban nem engedelmeskedett, a mintegy két és fél kilogrammos kazettával megpróbálta fejbe dobni az őt felszólító rendőrt, majd a játékgép feltöréséhez használt baltával a tőle karnyújtásnyira álló rendőr feje irányába sújtott és szembeszegült a kollégája segítségére siető rendőrrel is, többször megütötte.

Rovatok