Index Vakbarát Hírportál

Negyvenmillióért világítják át a minisztériumokat

2012. április 20., péntek 13:19

Negyvenmillió forintot fizet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az IFUA Horváth & Partners Kft.-nek, hogy elemezze, milyen a tárcák működése "a stratégiai tervezés szempontjából".

A KIM részéről Gál András Levente kormánybiztos által szignált szerződést pénteken tették közzé (.pdf) a kormany.hu-n.

A dokumentum szerint a cégnek a szerződés aláírásától számítva 170 napja van arra, hogy a Stratégiai tervezés megújítása a közigazgatásban című projekt keretében felmérje, elemezze és értékelje a nyolc minisztérium működését "a stratégiai tervezés szempontjából".

A műszaki leírásban az olvasható: "a feladat elvégzésének célja a stratégiai irányítás központi közigazgatásban történő megújításához szükséges helyzetelemzés alátámasztása" egyedi módszertan alapján. Az IFUA Horváth & Partners Kft.-nek a stratégiai tervdokumentumok elemzése mellett vizsgálnia kell egyebek mellett a tárcák közötti együttműködést, a pénzügyi tervezést, az alkalmazott szakpolitikai eszközöket és a jogalkotási tevékenységet. A társaságnak a zárójelentésében meg kell határoznia a "kockázatos területeket", be kell mutatnia a rendszerjellegű problémákat, és javaslatokat kell tennie egy központi stratégiai tervdokumentumokat tartalmazó nyilvántartás kialakítására.

Rovatok