Index Vakbarát Hírportál

A boldvai hagyományőrzők nem tartották be a fegyverszabályokat

2012. május 3., csütörtök 08:43

A rendőrség visszavonta azoknak a hatástalanított Kalasnyikov géppisztolyoknak a tartási engedélyeit, amelyekkel a Jobbik edelényi majálisán a párt frakciójából nemrég kizárt Endrésik Zsolt parlamenti képviselő vaktölténnyel lövöldözött, írja a Magyar Nemzet.

Megállapították, hogy a boldvai hagyományőrző egyesület nem tartotta be az ilyen célból tartható fegyverek tartására vonatkozó előírásokat, és tovább vizsgálják az eset körülményeit, valamint a büntetőjogi felelősség kérdését.

A mandiner.hu-n közzétett felvétel szerint Endrésik Zsolt Szebb jövőt! és Kitartás! köszöntéssel üdvözölte közönségét. Azt ígérte, hogy az utolsó csepp véréig harcolni fog a magyarságért. Szegedi Csanádot és Szegedi Mártont azzal vádolta, hogy érdekből, egy-két éve jelentek meg az alulról építkező radikális párt környékén. A beszéd végén kézbe vette a Kalasnyikovot, és vaktöltény-sorozatot adott le a levegőbe.

Parlamenti életrajza szerint Endrésik 1976-ban született Ózdon, az ELTE tanárképző főiskoláján földrajz-történelem szakon, majd a Debreceni Egyetemen földrajz szakon diplomázott. 2000-től 2003-ig a MIÉP bánrévei alapszervezetének elnöke volt. 2008-ban megalakította a Jobbik putnoki alapszervezetét, ennek azóta is elnöke, később megyei vezető is lett. A 2010-es országgyűlési választásokon területi listáról jutott a Parlamentbe.

A párt elnöksége szerint Endrésik belső ügyeket szivárogtatott ki a hvg.hu-nak, ezért a múlt héten kizárták a frakcióból.

Rovatok