Index Vakbarát Hírportál

Nem üzemelhet tovább a hibás körhinta

2012. május 3., csütörtök 13:50 | aznap frissítve

A rendőrség külső, független szakértők bevonásával vizsgálja a kazincbarcikai körhintabaleset körülményeit. A majálison a szerkezetről leszakadó kocsit lefoglalták, a tanúkihallgatások zajlanak. Az üzemeltető tanúsítványai rendben voltak, így bár a balesetben érintett forgóhinta nem működhet, a tulajdonos három másik körhintája igen.

A május elsejei majálison felállított szerkezet egyik kocsija menet közben szakadt le, a benne utazó két 15 éves fiú pedig könnyebben megsérült. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben.

Jelentősebb körhintabaleset utoljára 2008-ban, a Pest megyei Tök falunapján volt. Akkor 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan, egy életveszélyesen. Az ügyben nyomozás indult, amit azonban bűncselekmény hiányában szüntettek meg, mivel egyik szakértői vizsgálat alapján sem találtak felelőst. Még korábban 1999-ben, ugyanannak a cégnek az egyik körhintája a Sziget fesztiválon ölt embert, vesztette a balesetben.

Rovatok