Index Vakbarát Hírportál

Égő gázcsonk miatt evakuáltak Szentendrén

2012. május 11., péntek 16:01

Avartűz miatt lángra kapott egy gázcsonk Szentendrén péntek délután. A tűz miatt 28 épületből 35 lakót kellett kiköltöztetni – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője az MTI-vel. Szabó János elmondta: egy gazos területen keletkezett a tűz, amelytől meggyulladt egy gázcsonk a Makkos utcában. A tűzben senki nem sérült meg.

A szentendrei tűzoltóság és a rendőrség mellett a helyszínen vannak a gázművek szakemberei is. A Tigáz munkatársai kora este kiiktatták azt a vezetéket, amely az égő gázcsonkot táplálta. A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a lakók este hét óra után visszatérhettek otthonukba. A váci katasztrófavédelmi kirendeltség szabálysértési eljárást indított az avartűz okozója ellen, a tűz keletkezésének körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja.

Legutóbb másfél éve történt hasonló eset Üllőn, akkor senkit nem kellett kitelepíteni, és a tűzoltóság hamar elfojtotta az égő gázcsonkot. Pár hónappal azelőtt Mátészalkán ömlött gáz egy gázcsonkból, az nem lobbant be, de száz embert kitereltek az utcára.

Rovatok