Index Vakbarát Hírportál

Mégsem kezeltek hűtlen Oroszlány volt szocialista vezetői

2012. július 11., szerda 12:17

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a volt oroszlányi szocialista városvezetők ellen a jelenlegi vezetők feljelentésére indított a nyomozást. A nyomozást megszüntető határozat nem jogerős, a döntés ellen a feljelentők panasszal élhetnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a fidesezs Takács Károly oroszlányi polgármester feljelentése után 2011 júliusában rendelt el nyomozást az önkormányzat előző 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban. Egy hónappal később a szintén fideszes Papp Péter alpolgármester további vagyoni károkozás ügyében tett feljelentést, és az ügyeket egyesítették.

A feljelentések alapját egy könyvvizsgálói vizsgálat képezte, amely félmilliárd forintos veszteséget tárt fel a szocialista városvezetőség idejéből. Az átvilágítás ugyanakkor azt is megállapította, hogy a város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt, az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. üzemi eredményei pedig a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.

Rovatok