Index Vakbarát Hírportál

Négy pizzériát is bezárattak Bács-Kiskunban

2012. augusztus 23., csütörtök 08:26

Lakossági bejelentések alapján az elmúlt napokban négy pizzéria működésének felfüggesztéséről is rendelkezett a területileg illetékes élelmiszer-biztosági hatóság Bács-Kiskun megyében,
közölte csütörtökön a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az egyik, tompai pizzériában a nem megfelelő élelmiszerbiztonsági körülmények miatt már májusban felfüggesztették az ételkészítést és a kiszolgálását. A pizzéria akkor nyithatott volna ki újra, ha megszerezte volna az üzemeléshez a hatósági hozzájárulást. Augusztus elején azonban valaki panaszt tett arról, hogy a pizzéria működik. Újra kimentek ellenőrizni, megállapították, hogy az eredeti hibák megmaradtak, ráadásul megsértették az érvényes határozatot, ezért újból felfüggesztették a pizzéria működését. Az üzemeltetőre ráadásul több százezer forintos bírságot szabtak ki.

Lakosok panaszolták be a másik három (egy kiskunmajsai és két kiskunhalasi) pizzériát is. Ezeket ugyanahhoz a tulajdonoshoz köthető cégek üzemeltették. A pizzériákat egyszerre ellenőrizték a hatóságok és a közüzemi szolgáltatók a rendőrség koordinálásával. Szabálytalanságok miatt a közüzemi szolgáltatók azonnal lekötötték az áramot, a vizet és a gázt, és mivel így az üzemeltetési feltételek megszűntek, az élelmiszer-biztonsági hatóság megtiltotta a pizzériák működését.

Rovatok