Index Vakbarát Hírportál

Lebénult mókuslányt kezelnek Veszprémben

2012. szeptember 5., szerda 17:15

Egy körülbelül 3-4 hónapos kismókust találtak a napokban a balatonakarattyai tornapályán. A kis állat szinte teljesen ki volt száradva, és félig le is bénult.

S. Lukács Emőke, a szervezet elnöke elmondta, az állat Balatonakarattyán, egy épp ott edző férfihoz kúszott oda egy tornapályán – írja a veszport.hu.

A kis mókuslányt állatvédők vitték el Pásztor Edina veszprémi állatorvoshoz, aki kezelésbe vette az elárvult kis emlőst. A mókus most a veszprémi Kedvenc állatorvosi rendelőben gyógyul.

Az első napokban válságos volt az állapota, de a mókuslány azóta megerősödött, és a két mellső lábával kitűnően tud mászni. A kezelése a lap szerint várhatóan hetekig eltart, a fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentő gyógyszerek mellett antibiotikumokat és vitaminokat is kap.

Ha teljesen felgyógyul, akkor befogadókhoz fog kerülni, mivel a természetben a lebénult hátsó lábai miatt elpusztulna. A mókus védett állat, ezért fogságban nem tartható, de ebben az esetben, mivel a visszatelepítés nem lesz lehetséges, akkor engedéllyel befogadhatják. A veszport.hu szerint erre már van is önkéntes jelentkező.

Rovatok