Index Vakbarát Hírportál

Előzetes aláírásgyűjtést szeretne a Jobbik

2012. szeptember 12., szerda 16:46

„Nulla forintos választási kampányt” javasolt a Jobbik, magyarán azt szeretnék, hogy a pártok ingyen hirdethessék magukat a közszolgálati médiában. Az „ingyenes” kampány másik elemeként szerintük az államnak kéne óriásplakát-helyeket vásárolnia az országban, és azokat szétosztani a pártok között. A jelölőszervezetek ezeken a lehetőségeken kívül nem vásárolhatnának hirdetéseket.

A javaslattól – mármint hogy az állam vásároljon plakáthelyeket – a korrupció csökkenését várják. Illetve azt is, hogy a választásokat a jövőben így nem az döntené el, melyik pártnak mennyi pénze van.

A Jobbik harmadik, korszakalkotó ötlete a jelölés folyamatára vonatkozik. Ők a kormánypárti javaslattal szemben nem száz, hanem kétszáz aláírás összegyűjtéséhez kötnék egy jelölt indulását. Az aláírásokat azonban nem a jelölt gyűjtené, hanem a választópolgárnak kéne befáradnia a jegyzői irodába, és jelölnie támogatottját. Így elkerülhető volna, hogy a pártok hozzáférjenek a választók személyes adataihoz, és „lakhelyükön sem zaklatnák” őket.

Rovatok