Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a késelő gödöllői rendőrt

2012. szeptember 23., vasárnap 08:20

Vasárnap reggel fél 7-kor a Készenléti Rendőrség elfogta azt 32 éves gödöllői készenléti rendőrt, aki szerdára virradó éjjel megkéselt és viperával összevert egy férfit egy gödöllői szórakozóhelyen – olvasható a rendőrség honlapján. A férfit ezután azonnali hatállyal elbocsátották a rendőrségtől – írja a police.hu.

A férfit korábban a gödöllői lakásán, ismerősei, barátai körében, és mindenhol keresték, ahol elvileg lehetne. A kereséskor helikoptert és kutyákat is bevetettek.

A Készenléti Rendőrség közleményben határolódott el a Gödöllőn késelő rendőrtől. „Köszönjük, hogy Magyarország polgárai nem egy felelőtlen ember megmagyarázhatatlan tette alapján ítélik meg szervezetünket” – írták a közlemény végén.

Kedd éjjel a szolgálaton kívüli rendőr egy baráti társasággal szórakozott. Egyszer csak összeszólalkozott egy másik társaság tagjával, de aztán elhagyta a helyiséget. Később viszont visszatért egy bozótvágó késsel és egy viperával. Ezekkel megütötte és többször megvágta a korábban vele vitába keveredő embert, majd elmenekült.

A könnyű sérüléseket szenvedett sértettet kórházba szállították, majd ellátása után kiengedték.

Szerda reggel óta a szórakozóhelyen tartózkodók közül sok tanút meghallgattak, és a sértettet is kikérdezték.

A nyomozók abban bíztak, hogy a támadó hamarosan előkerül, mert szeptember 25-én jár le a szabadsága, és akkor jelentkeznie kellene a munkahelyén.

A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

Rovatok