Index Vakbarát Hírportál

Autós üldözés után kapták el a zsarolót

2012. szeptember 27., csütörtök 11:43

Szeptember 17-én feljelentést tett a Soproni Rendőrkapitányságon egy fertőszentmiklósi autókereskedő. Elmondta, hogy egy ismeretlen életveszélyesen megfenyegette őt és a családját sms-ben, és négymillió forintot próbált kizsarolni tőle. A pénz átadásának helyszínéül egy közeli benzinkutat jelölt meg, és rászólt, hogy a rendőrséget semmilyen körülmények között ne értesítse.

Miután az autókereskedő mégis a rendőrséghez fordult, a soproni nyomozók nekiláttak kideríteni, ki a zsaroló. Szeptember 26-án délelőtt odamentek a gyanúsított, egy 37 éves peresztegi férfi házához. Az épp indulófélben lévő gyanúsított gázt adott, és elhajtott a rendőrök elől. Ekkor autós üldözés kezdődött, végül Balfon fogták el a menekülőt.

A férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy pénzre volt szüksége, ezért követte el a bűncselekményt. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Ellene élet vagy testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indult eljárás, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki rá.

Rovatok