Index Vakbarát Hírportál

Őrtilosnál rekordszinten tetőzhet a Dráva

2012. november 7., szerda 09:18 | aznap frissítve

Továbbra is kritikus a helyzet a Dráván, Őrtilosnál az árhullám a valaha mért legnagyobb vízszintet is elérheti – közölte szerda reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A víz a Murakeresztúr–Gyékényes–Barcs vasútvonalat is veszélyezteti. A folyó este Őrtilosnál, péntek reggel pedig Barcsnál tetőzik. Drávaszabolcsnál péntektől elsőfokú készültség lesz érvényben, szombaton ezt előreláthatólag harmadfokúra kell emelni, hiszen a folyó ezen a szakaszon vasárnap éri el a legmagasabb szintet, közölte Petróczi Tímea szóvivő.


Dráva tetőzés nagyobb térképen való megjelenítése

A Rába kedden délután tetőzött Csákánydoroszlónál. Itt eddig tizenöt házat kellett megvédeni 2500 homokzsákkal. Az árvízi védekezésben száztízen vettek részt, köztük az Őrség-Goričko mentőcsapat tíz tagja és a csákánydoroszlói önkéntes tűzoltók. Hat negyedrendű utat is lezártak.

Nem járható a Molnaszecsőd–Döröske, a Csörötnek–Rönök, a Csörötnek–Vasszentmihály közötti mellékút, Pinkamindszent és a határ között félpályás korlátozás van, olvasható az Útinform honlapján.

Levonulóban van az áradás a Rába körmendi szakaszán, ott délben másodfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget, közölte Gaál Róbert, a nyugat-dunántúli vízügyi igazgatóság vezetője. Az árhullám  csütörtökön éri majd el Sárvár térségét, ott azonban alacsonyabb vízállásra számítanak, ezért a szakaszon valószínűleg nem lesz szükség fokozott árvízvédelmi készültség elrendelésére sem

Az előrejelzések szerint a következő napokban az érintett vízgyűjtőkön jelentősebb csapadékra már nem kell számítani.

Rovatok