Index Vakbarát Hírportál

Köd nehezíti a forgalmat Ferihegyen

2012. december 31., hétfő 14:01 | aznap frissítve

A sűrű köd miatt akadozik a légiforgalom a Liszt Ferenc repülőtéren, a látótávolság körülbelül kétszáz méter. A Budapest Airportnál kérdésünkre megerősítették, hogy a moszkvai 2030-as járat rövid várakozás után Bécsben szállt le, több gép is a légtérben körzött a délutáni órákban.

Este hat előtt nem sokkal a ferihegyi reptér a honlapján azt közölte, hogy késik az érkező járatok közül az FR8472 jelű stockholmi gép, a W62206 jelű londoni, a EZY1233 bázeli és az FR8368 jelű madridi járat. Az induló járatok közül mindegyik rendben felszállt.

A korábbi gépek közül az easyJet U23853 számú párizsi (CDG) járata is másik repülőtérre kért kitérőt hosszas várakozás (holding) után, írja az airportal.hu. A Brussels Airlines és Ryanair (FR8414) járatok várakozást követően rendben leszálltak Ferihegyen. A Swiss LX2254 számú zürichi járata várakozás nélkül landolt.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, indulás előtt tájékozódjanak a légitársaságoknál.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a Tiszántúlra, a középső és a délnyugati megyékre

Rovatok