Index Vakbarát Hírportál

Börtönben tölti előzetesét a szigethalmi gyanúsított

2013. január 7., hétfő 13:59 | aznap frissítve

Javítóintézet helyett börtönben kell letöltenie az előzetes letartóztatás idejét J. Jánosnak, a szigethalmi késelés gyanúsítottjának a Budapest Környéki Törvényszék hétfői jogerős döntése értelmében. Kende Katalin, a törvényszék szóvivője ismertette a döntést, amellyel helyet adott a másodfokú tanács a Pest Megyei Főügyészség fellebbezésének.

A Budakörnyéki Járásbíróság eredetileg J. János fiatal korára, illetve állítólagos betegségére tekintettel határozott úgy, hogy az előzetes letartóztatás idejére ne börtönbe, hanem javítóintézetbe kerüljön.

A szigethalmi sörözőben az MTK 17 éves ökölvívóját és a Sziget SC 19 éves birkózóját késelték meg kedd hajnalban.

A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék hétfőn kimondta: J. János közel áll a felnőtt korhoz, és a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, valamint az elkövetés körülményei is indokolják, hogy az előzetes letartóztatás idejére börtönbe kerüljön, ahol megfelelően tudják kezelni a betegségét is.

A 17 éves J. János a nyomozás eddig adatai szerint január elsején hajnalban egy szigethalmi sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen megsérült.


Mint utóbb kiderült, az MTK 17 éves ökölvívóját és a Sziget SC 19 éves birkózóját késelték meg. Az előbbi sportolót szombaton hazaengedték a kórházból, azóta otthonában lábadozik - tudta meg Drexler Gézától, az MTK ökölvívó-szakosztályának vezetőjétől az MTI. A Sziget SC vezetőedzője, Joszkin János pedig hétfőn arról tájékoztatott, hogy az életveszélyesen megsérült birkózó is jobban van már, kiengedték az intenzív osztályról.


A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, jelenleg is zajlanak a tanúkihallgatások. Azt még nem tudják, hogy ki a másik elkövető.

Rovatok