Index Vakbarát Hírportál

17 befektetőt vert át egy zalai csaló

2013. január 19., szombat 11:18

Vádat emeltek egy zalai férfi ellen, aki engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatást és éveken át hirdette magas hozamú befektetési ajánlatait, tényleges befektetési háttér nélkül. Volt olyan ember, aki hétmillió forintot bízott rá – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az 59 éves H. József ellen jogosulatlan pénzügyi vagy kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoztak, miután 2008 tavaszától több befektetési társaság ajánlatát népszerűsítette különböző fórumokon és újsághirdetéseken keresztül. A zalai gazdaságvédelmi nyomozók kiderítették, hogy H. József 17 befektetőt károsított meg, akiktől néhány százezer forinttól hétmillió forintig terjedő összeget vett át.

A közlemény szerint a férfi folyamatosan azt a látszatot tartotta fenn, hogy az általa képviselt társaságok jól jövedelmeznek, a befektetések biztonságban vannak, a futamidő lejártával pedig igen magas hozam várható. A szerződő kisbefektetőkkel angol nyelvű szerződést íratott alá, és kérte tőlük személyes okmányaik közjegyző által hitelesített másolatát is.

A gyanúsított nem rendelkezett a pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel, és azt sem tudta igazolni, hogy a befektetési társaságokkal érdemi kapcsolata lett volna. Ennek ellenére a futamidők lejárata után a hozam minimális hányadát kifizette a befektetőknek.

Rovatok