Index Vakbarát Hírportál

Két vadászbaleset néhány órán belül

2013. január 26., szombat 18:06 | aznap frissítve

Két vadászbaleset történt szombaton, néhány órán belül. Előbb a Hajdú-Bihar megyei Vámospércs közelében lőttek hasba egy ötvenéves férfit. Az esemény részleteiről a mentőszolgálat azt közölte: élletveszélyes állapotban, a nehezen megközelíthető helyről mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Szombat délután meg is műtötték, de állapota továbbra is életveszélyes. A radiológiai vizsgálat után operálták meg, és vették ki a testébe fúródott ólomlövedéket. A golyó a hát oldalsó falán hatolt be, letörte az egyik bordáját, végül az egyenes hátizom mélyrétegébe jutott. Létfontosságú szervet nem érintett a lövedék, a sérült állapotát stabilizálták - tette hozzá a szóvivő. Mint elmondta, a lőtt sérüléseknél a testbe jutó ruhadarabok és más szennyeződések miatt fennáll a fertőzésveszély, így továbbra is súlyos, életveszélyes sérültként kezelik a szerencsétlenül járt vadászt.

A megyei rendőrség az esti órákban a honlapján azt tette közzé: az adatgyűjtés és a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy „a nap során több személy,  közösen, engedéllyel vadászott, amikor az egyik vadász eltalálta vadásztársát”. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, szakértő bevonásával indult rendőri eljárás.

A kora esti órákban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sály térségében lőtt meg egy vadász egy hajtót, szintén vadászat közben. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Dobi Tamás elmondta: késő délután történt az eset, a részletek még nem ismertek. A hajtót súlyos sérüléssel mentőhelikopter vitte a miskolci megyei kórházba.

Rovatok