Index Vakbarát Hírportál

Osztrák rendőr mentett meg egy török diákot Szegeden

2013. február 18., hétfő 08:57

Albert Artner, a határőr-együttműködés keretében Röszkén állomásozó osztrák rendőr a szegedi Belvárosi hídon vasárnap hajnalban észrevette, hogy valaki a korláton állva öngyilkosságra készül. A gyorsan kapcsoló rendőr kabátjánál fogva húzta vissza az elkeseredett török diákot vasárnap – írja a delmagyar.hu.

– Don’t jump! Don’t jump! (Ne ugorjon!) – mint mondja, így próbálta lebeszélni a fiatalembert az ugrásról, de nem tudta meggyőzni. Először azt hitte részeg, de hamar rájött, hogy akit észrevett, öngyilkosságra készül. Óvatosan odasietett, hogy ne rémissze meg a fiút és angol szavakkal próbálta lebeszélni.

– Hatástalannak bizonyult a módszerem, de amikor egy pillanatra elvesztette egyensúlyát, ezt kihasználtam. Egyik kezemmel a kabátját, másikkal a lábát fogtam, úgy húztam vissza a földre. Nehezen boldogultam, mert ellenállt az eléggé nagydarab srác, de szerencsére megérkeztek a magyar kollégák – mesélte az osztrák rendőr.

A szegedi rendőrséget egy járókelő értesítette. A török fiatalembert öten tuszkolták be a mentőautóba, majd a pszichiátriára szállították.

Rovatok