Index Vakbarát Hírportál

Hóágyúznak húsvétkor Eplényben

2013. március 30., szombat 14:34

Az eplényi sícentrum pénteken ünnepelte nyitva tartásának századik napját. Szombaton még nyitva maradnak, vasárnap azonban a várható nagy eső miatt bezárnak, de hétfőn hóágyúval locsolják a lányokat, asszonyokat - tájékoztatta a Nordica Síaréna marketingvezetője szombaton.

Ebele Bálint elmondta: Eplényben nem ritka az ilyen hosszú síszezon, mert a sícentrumban 44 hóágyú biztosítja a havas pályákat egész télen, s emellett a bakonyi település fekvése is különleges, hiszen a sípályáknak otthont adó Malom-völgy az ország egyik fagyzuga.

Az idei szezonban több mint két méter természetes hó esett a Bakonyban, de volt három felmelegedés is, ami miatt újjá kellett építeni a pályákat - összegezte a marketingvezető. A síaréna hóágyúi 600 köbméter hó előállítására is képesek egy óra leforgása alatt. A hóágyúval előállított hó síelésre tökéletesen alkalmas, és tartósabb is, mint a természetes, így a felmelegedések ellenére sikeres szezont tudhatnak maguk mögött - jegyezte meg Ebele Bálint. Tájékoztatása szerint Eplényben húsvéthétfőn is lehet síelni, hóágyúval "locsolják" a lányokat és asszonyokat, s másnap, kedden is nyitva lesznek.

Rovatok