Index Vakbarát Hírportál

Kábeltolvajokat fogtak Kazincbarcikán

2013. április 5., péntek 17:46

Több, emeletes lakóházban szünetelt a telefon- és az internetszolgáltatás a napokban Kazincbarcikán, mert levágták és ellopták a kábeleket az épületek alagsorából. A rendőrség három fiatal ellen indított eljárást – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dobi Tamás tájékoztatása szerint a rendőrök szerdán fogták el a gyanúsítottakat, amikor azok a helyi fémátvevőhelyre mentek leadni a kábeleket.

A rendőrségre előállított két fiatalember, a 19 éves dédestapolcsányi V. Gábor és a 19 éves kazincbarcikai K. Balázs beismerő vallomást tett. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során több, hasonló módon elkövetett bűncselekményről is számot adtak. Az is kiderült, hogy a korábban elkövetett lopásoknál szerepet játszott a 16 éves B. Krisztián is. A tolvajok az épületbe bejutva az alagsorban fogóval válogatás nélkül levágták a kábeleket.

A kazincbarcikai rendőrkapitányság a három gyanúsított ellen lopás és közérdekű üzem megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Rovatok