Index Vakbarát Hírportál

Házilag készült fegyvereket találtak Zalában

2013. április 6., szombat 15:16

Házilag készült egycsövű lőfegyvert, valamint lőszereket foglaltak le a rendőrök Zalaszentjakabon, ahová azt követően érkeztek, hogy a falubeliek lövések miatt tettek bejelentést – közölte honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A járőrök péntek késő este indultak a településre, ahol két férfit igazoltattak, majd házkutatást tartottak. Ennek során találtak rá a házilag készített egycsövű, szám nélküli lőfegyverre, csaknem húsz különböző méretű sörétes és kispuskalőszerre, valamint egy üres töltényhüvelyre.

Amikor a rendőrök az 55 éves galamboki F. László autóját is átvizsgálták, egy őzbak maradványaira bukkantak. A nyomozóknak azt állította, nem tudja, hogy ki adta le a lövéseket, és azt sem tudja, hogyan került a kocsijába az őzbak bőre, a lőszereket pedig vadász ismerőseitől kapta. A másik gyanúsított, a 48 éves zalaszentjakabi H. Győző azt mondta a rendőröknek, hogy a fegyvert egy ismeretlen férfi vitte hozzájuk. Ő nem is volt otthon, amikor a lányától a látogató azt kérte, hogy „tegyék el a fegyvert, majd érte megy”.

F. László és H. Győző ellen engedély nélküli készítéssel, megszerzéssel, tartással, forgalomba hozatallal elkövetett, lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást a nagykanizsai rendőrkapitányság.

Rovatok