Index Vakbarát Hírportál

Két évet kapott a rendőrt elsodró sofőr

2013. április 8., hétfő 11:35

Két év börtönt kapott nem jogerősen a Kazincbarcikai Járásbíróságon az a 23 éves férfi, aki tavaly márciusban kocsijával elsodort egy intézkedő rendőrt, és több méteren át vonszolta, tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A férfit két évre eltiltották a közügyektől és a járművezetéstől is, valamint 450 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.

Az ügyész emlékeztetett arra, hogy a Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 23 éves férfival szemben. A vádlottat körözte a rendőrség, ezért autójával tavaly március 5-én Kazincbarcikán megállították a rendőrök. A férfit igazoltatták, majd felszólították, hogy szálljon ki a járműből, de ennek nem tett eleget, hanem gázt adott és nagy sebességgel elindult.

Közben magával rántotta a nyitott ajtó mellett álló intézkedő rendőrt, akit métereken keresztül vonszolt, mivel a rendőr a gépkocsi ajtajába és kormányába kapaszkodott. Az autó ezek után előbb egy furgonnak, majd egy közeli ház falának ütközött. A rendőr a kezén és a lábán horzsolt, zúzott sérüléseket szenvedett.

A férfi nem tett vallomást az eljárás során, a bírósági tárgyaláson csupán az utolsó szó jogán nyilatkozott, amelyben beismerte és megbánta tettét. Eddig már hatszor volt büntetve vagyon elleni, garázdajellegű, illetve kábítószerrel összefüggő cselekmények miatt. A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokú ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd.

Rovatok