Index Vakbarát Hírportál

Gémesi kabinetfőnöke elhányja magát

2013. április 18., csütörtök 20:32 | aznap frissítve

"Ettől elhányom magam, már bocsánat, hagyják már ki az iskolásokat a politikából" - olvasható Péterfi Csaba Facebookján az üzenet. A Gödöllőhírek.hu beszámolója szerint botrányszagú történetté fajult a hírportál által nyilvánosságra hozott rendkívüli osztályfőnöki óra, amit a Pest Megyei Kormányhivatal szervez április 19-én a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában. Az országosan egyedülálló eseményen Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott mutatja be általános- és középiskolásoknak az Alaptörvény illusztrációi című, a Rudolf-szárny teremsorában április 21-ig ingyenesen megtekinthető vándorkiállítást.

Péterfi Csaba, a Városháza polgármesteri kabinetjének vezetője, kommunikációs igazgató miután értesült a rendezvényről a Facebookon az alábbi bejegyzést tette közzé:

"Ettől elhányom magam: Már bocsánat. Hagyják már ki az iskolásokat a politikából. És aki nem akar elmenni az intőt kap??? íme a politikától mentes oktatás. És ráadásul ez Gödöllőn van. Jelzem semmi közöm hozzá!!!"

A kommentek közt a polgármester, Gémesi György ezt írta:

"Nekem ez teljesen új info...megdöbbentő, hogy két helyi fideszes pártvezető által fémjelzett rendezvényre iskolásokat rendelnek ki ha jól értem...azt hittem ez az idő már elmúlt......a kastély tulajdonosi képviselőjeként nem tudtam erről és nem járultam hozzá...azonnali tàjékoztatást és magyarázatot fogok kérni az ügyvezető igazgatòtol a tekintetben is, hogy ki kinek és mennyiért adta ki a kastély lovardáját erre a politikusok által fémjelzett és szervezett rendezvényre..."

Rovatok