Index Vakbarát Hírportál

Egymilliót kapnának a képviselőjelöltek a kampányra

2013. április 26., péntek 06:13

Minden egyéni képviselőjelölt, akit nyilvántartásba vesznek a 2014-es országgyűlési választáson, várhatóan egymillió forint költségvetési támogatásban részesül, írja a Magyar Nemzet, miután m egszületett az új kampányfinanszírozási törvényt érintő legfontosabb politikai döntés a Fideszben.

A cikk szerint a tervezet alapján a választásokon indulók nem csak a költségvetésből származó egymillió forintból gazdálkodhatnak majd hivatalosan a kampányban. A költési limit - vagyis az egy párt által a választási kampányra fordítható maximális összeg - várhatóan jelöltenként ötmillió forint lesz, amelyet évente a fogyasztóiár-indexszel növelni kell - írja a Magyar Nemzet.

A törvényjavaslat - amelyet a napokban nyújtanak be - azt is leszögezi, hogy a közös listát állító szervezetek egy pártnak számítanak majd a költési limitet illetően, számol be a napilap.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a kampányfinanszírozási szabályok tartalmaznak egy úgynevezett "komolysági küszöböt" is, amely az állami pénzzel való trükközést hivatott megakadályozni. Ennek alapján azok a jelöltek, akik nem szerzik meg a szavazatok 1 vagy 2 százalékát (500-1000 darabot) a választókerületükben, azoknak kamatostul kellene visszafizetni az állami támogatást.

Rovatok