Index Vakbarát Hírportál

Forró nyomon üldözik a fegyveres rablókat

2013. május 10., péntek 08:03 | aznap frissítve

Országszerte fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a rendőrök a hajnali balatonlellei fegyveres rablás miatt. A két, 30-35 év körüli férfi betört egy házba, az ott élő házaspárt bántalmazta, pénzt, ékszereket, fegyvereket rabolt. A rablók elmenekültek.

Fegyveres rablás történt Balatonlellén péntek hajnalban. Az elkövetők egy LNM-959 rendszámú, zöldes-fekete Alfa 145-össel menekültek el a helyszínről. A rendőrség óvatosságra int, mert fegyver van náluk. Kérik, akinek van információja az autóról vagy a rablásról, az jelentkezzen, írja a police.hu.

A rendőrség péntek délelőtti közleményében megerősítette az Index azon információját, hogy egy balatonlellei ház tulajdonosát fosztották ki. A közlemény szerint két, 30-35 év körüli rabló ott lakó házaspárt bántalmazta, majd készpénzt, ékszereket, maroklőfegyvereket tulajdonítottak el.

Információink szerint a gyanúsítottakat helikopterrel is keresik. A sonline.hu azt írja, hogy a rablók az Erdősor utca egyik családi házába hatoltak be. Az ORFK kommunikációs szolgálata az MTI-vel közölte, hogy az egész országban fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el.

A rendőrség szerint a két elkövető fegyverrel rendelkezik, ezért fokozott óvatosságra intettek. Azt kérik, hogy aki az autó hollétéről, vagy a bűncselekményről információval rendelkezik, hívja a 06/82-502-700-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „telefontanú” számán.

A Havariapress szerint géppisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrök állítanak meg autósokat az M1-es és M7-es bevezetőjénél, az M0-snál és a BAH-csomópontnál.

A fővárosban és környékén óriási a dugó.

Rovatok