Index Vakbarát Hírportál

Hangfelvétel készült egy fideszes képviselő és egy asszony dulakodásáról

2013. május 14., kedd 13:01

További feljelentéseket tett Daher Pierre fideszes képviselő, az edelényi Koch Róbert Kórház igazgató főorvosa ellen az asszony, akivel március közepén került összetűzésbe a kórházigazgató. A nő kedden postázta a Főügyészségnek új feljelentéseit, amelyben kényszerítés bűncselekményével, hivatali hatalommal való visszaéléssel, garázdasággal és aljas indokból elkövetett testi sértéssel vádolja a képviselőt. Az esetről hangfelvételt is készített.

Az asszony annak az önkéntes kórházvédő csoportnak az aktivistája, amely a kazincbarcikai kórházat szeretné megvédeni. Az asszony szerint az ellen küzd a csoport, hogy „a vezetés folyamatosan sorvasztja el a kórházat, építi le a fontos osztályokat”.

A kazincbarcikai kórház irányítását tavaly szeptemberben vette át az edelényi egészségügyi intézmény vezetője, Daher Pierre. Az aktivisták szerint Daher igazgatósága óta felgyorsult az amúgy is leépülőben lévő kórház fontos egységeinek megszüntetése, például megszűnt a fekvő gyermekosztály, a belgyógyászati, a szemészeti és a sebészeti osztály. Szerintük a nőgyógyászati osztálynak és a belgyógyászatnak is ez lesz a sorsa.

Az asszony korábban diétás nővérként dolgozott a kórházban, most az aktivista csoport tagjaként többször tett panaszt a kórházzal kapcsolatos ügyekben az ÁNTSZ-nél és az egészségügyi államtitkárságon is. A feljelentéseket eredményező dulakodás napján a nő a belgyógyászati osztály sorsáról szeretett volna a kórházigazgatónál érdeklődni, és mivel korábban már többször parázs vitáik voltak, a zsebében bekapcsolta a telefonját. „Hallható a felvételen, amit az ügyészségnek is átadtam, hogy bekopogtatok, és a titkárnőtől nyugodtan érdeklődöm, bent van-e az igazgató úr. Tehát az nem igaz, amit ő állít, hogy rárontottam volna. Nem is volt bent a szobájában, csak akkor lépett be, amikor bent voltam, és mondtam, hogy problémákról szeretnék beszélni vele. Erre ő azt mondta, hogy „mondjad, hogy mi a probléma”, én elkezdtem sorolni, mire emelkedett lett a hangulata, durva lett, kivetkőzve önmagából és azt mondta, kihajítalak a kórházból. A jobb karomat megragadta, erősen fogott, szorított, annyira, hogy hematómák keletkeztek” – meséli az asszony.

Az igazgató rendőrt hívott, akiket a nő nem várt meg, de két órával később elment a rendőrségre, hogy feljelentse Daher Pierre-t. „Azt javasolta az ügyeletes tiszt, hogy vetessek látleletet, úgyhogy ezt meg is tettem. Annyira csúnya volt a karom, hogy az orvos felkar-röntgent is készített” – meséli a történteket.

Az asszonynak komoly gondot jelent, hogy Daher Pierre az MTI-nek őt „korábban pszichiátriai beteg nőnek” nevezte, ami miatt – azt állítja – környezete azóta megbélyegzi. „2003-ban depresszió gyanújával tíznapos kivizsgálásom vettem részt az izsófalvai Pszichiátriai Szakkórházban. Ez egy különleges adat, amihez Daher úr könnyen hozzájuthatott, hiszen ennek az izsófalvai intézménynek is ő a vezetője. Nem titkolom, hogy részt vettem ezen a kivizsgáláson, de sérelmezem, hogy stigmatizál” – mondja az asszony.

Daher Pierre tagadja az asszony vádjait, és ugyanebben az ügyben ő is feljelentést tett garázdaság vádjával. A képviselő az esettel kapcsolatban azt mondta, több évtizede orvos, de még soha nem bántott senkit sem. A nővel kapcsolatban azt is hozzátette, hogy sokan jól ismerik a kórházban, mert többször jelentette már fel őket, volt, hogy az ÁNTSZ-nél is panaszkodott a kórházi étel miatt. A hölgy a kórházigazgató szerint balhét csapott a kórházban, és azt mondta, addig nem megy el, amíg nem hívják a rendőrséget. Ezt meg is tették, de a nő addigra már elhagyta a helyszínt.

Daher Pierre már korábban is tett feljelentést az asszony egy rá irányuló, trágár facebookos posztja miatt becsületsértésért, de később a képviselő visszavonta a feljelentést, ezért májusban ezt az ügyet a bíróság lezárta.

Rovatok