Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban pólózik, két trafikot nyert

2013. május 16., csütörtök 08:10

Két trafikkal pályázott, és mindkettőt meg is nyerte Kisteleki Dóra, az Olaszországban légióskodó válogatott vízilabdázó – írja a Blikk. A pólós édesapja Kisteleki István volt MLSZ elnök, akinek a karrierje az elmúlt évtizedekben összefonódott Gyulay Zsolttéval, a dohánykoncessziókról döntő Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójáéval.

Amikor a kajakozó olimpiai bajnok Gyulay felhagyott az élsporttal, Kisteleki felvette az Arena sportszergyártó céghez. Együtt dolgoztak az Újpest FC-nél is, majd az MLSZ-ben.

Kisteleki tagadja, hogy közbenjárt volna Gyulaynál. Szerinte az egész a lánya ötlete volt, aki maga készítette az "egyébként rendkívül színvonalas" pályamunkát, és most haza kíván térni Olaszországból. Még három évig tervez pólózni, "de emellett másba is kezdene" – fogalmazott Kisteleki István, aki lánya világbajnoki címére és állami kitüntetéseire is felhívta a figyelmet.

Gyulayt a lapnak nem sikerült megszólaltatnia. A dohánycég vezetőjéről korábban az Index írta meg, hogy testvérének a férje is nyert két trafikkoncessziót Óbudán. Gyulay Zsolt akkor cáfolta, hogy segített volna sógorának.

Rovatok