Index Vakbarát Hírportál

Titkos marad az őszödi jelentés

2013. június 6., csütörtök 07:36

Nem hozzák nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági jelentést, írja a Népszabadság a Belügyminisztériumra hivatkozva.

Legutóbb Gyurcsány Ferenc kérte a kormányváltás előtt készült vizsgálati anyag nyilvánosságra hozatalát, de a BM válasza szerint az anyagot minősített adattá, azaz titkosnak nyilvánították, és ezek nem ismerhető meg.

Gyurcsány Ferenc - szintén a Népszabadságnak - nemrég azt mondta, semmi kockázatot nem lát abban, hogy az elkészült jelentésnek bármely részletét nyilvánosságra hozzák. „Ha ahhoz fűződik érdek, nyugodtan nyilvánosságra lehet hozni mindent. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a Fidesz sem örülne, ha minden hozzáférhetővé válna abból, amit a titkosszolgálat az őszödi ügyben feltárt. A történet nem ott kezdődik és fejeződik be, hogy valakik ezt a hanganyagot átadják valakinek. Ez a felvétel egy hosszú láncon ment keresztül, és ebben a láncban van olyan fontos elem, amely érdemben érinti a Fidesz eddig hangoztatott pozícióját” – mondta a volt kormányfő.

Nemrég a Heti Válasznak a gyanús múltú Szabó Bálint DK-s aktivista adott elő egy gyanús sztorit arról, hogy szerinte kik és hogyan szivárogtatták ki az őszödi beszédet. Azt mondta,  jelen volt, amikor a szocialista párt akkori vezetői közül hárman - Imre, Katalin és Ferenc - a Bolíviában azóta agyonlőtt Eduardo Rózsa-Flores Eötvös utcai, a Terézvárosi önkormányzat épületével szemben lévő lakásában meghallgatták az őszödi beszédről készült felvételt.

Azóta csak az derült ki, hogy zavaros a sztori, ezért kérték többen is a titkosszolgálatokat, hogy hozzák nyilvánosságra az ügyben készült iratokat.

Rovatok