Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben a pocsaji sikertelen lincselők

2013. június 11., kedd 17:49 | aznap frissítve

30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Debreceni Járásbíróság azt a három pocsaji férfit, akiket csoportos garázdasággal és társtettesként elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítanak, ezek a bűncselekmények szabadságvesztéssel sújthatók - közölte a debreceni járásbíróság. Mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, így attól is tartani lehet, hogy újabb bűncselekményt követnek el.

A bíróság döntését az is indokolta, hogy egyrészről fennáll a  szökés az az elrejtőzés veszélye, másrészről félő, hogy a gyanúsítottak befolyásolni próbálják majd a tanúkat. A tanúk ugyanis ellentmondásosan nyilatkoztak, a gyanúsítottak pedig tagadják a bűncselekmény elkövetését, így a szembesítés a nyomozás során elkerülhetetlen lesz. Az előzetes letartóztatást a Debreceni Járási Ügyészség indítványozta - írja a bíróság.

Szombat délután egy 6 éves, bicikliző kisfiú nekihajtott egy Létavértes felől érkező autónak Pocsaj belterületén. A gyerek az ütközés miatt elesett. Az autó vezetője megállt, hogy segítsen a fiúnak, és a gyerek közelben lévő rokonai rátámadtak, bántalmazni kezdték, közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A bántalmazásnak a gyorsan kiérkező rendőrök vetettek véget. Négy embert állítottak elő a helyi rendőrőrsre, közülük három férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást  a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság. L. Lászlót (31), Gy. Tibort (37) és Gy. Zoltánt (48) őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az egyik gyanúsított még ekkor sem hagyott fel támadó szándékával, de mivel az autóshoz nem tudott hozzáférni, annak gépkocsijába többször belerúgott.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, orrcsonttöréssel járó sérülést, valamint az arc és a fej további zúzódásos sérüléseit szenvedte el - ismertette az ügyészség.

Rovatok