Index Vakbarát Hírportál

Megalakul az Országgyűlés Anticionista Csoportja

2013. június 18., kedd 20:28 | aznap frissítve

Az Országgyűlés nem hozott és nem fog létrehozni semmilyen anticionista csoportot, vagy ehhez hasonló provokatív, Magyarország nemzeti érdekeit sértő egyéb képviselői csoportosulást – olvasható Kövér László házelnök Hegedűs Lorántné és Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőknek küldött levelében, amelyet az Országgyűlés sajtófőnöke juttatott el kedden az MTI-hez.

Kövér László levelében figyelmeztette az érintett képviselőket, hogy "az ezzel ellentétes látszatkeltéshez", amely egyben sérti az Országgyűlés méltóságát, nincsen joguk, ezért felszólította őket, hogy ettől a jövőben következetesen tartózkodjanak.

Az Országgyűlés elnök ezt arra reagálva írta a két képviselőnek, hogy sajtótájékoztatót hívtak össze szerdára "Megalakul az Országgyűlés Anticionista Csoportja" címmel.

Hegedűs Lorántné férje, ifjabb Hegedűs Loránt május 4-ére „Antibolsevista és anticionista népgyűlést” szervezett Budapestre, arra a napra, amikor Zsidó Világkongresszus közgyűlése kezdődött Magyarországon, melyen a miniszterelnök, Orbán Viktor is felszólalt. Azt a demonstrációt is végül betiltották.

Rovatok