Index Vakbarát Hírportál

Erővágóval támadtak rendőrre Kisteleken

2013. június 25., kedd 11:04

Kábeltolvajok támadtak intézkedő rendőrre keddre virradó éjszaka Kisteleken, a járőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, közölte Szanka Ferenc, a Csongrád megyei főügyészség szóvivője.

Éjszaka érkezett bejelentés a kisteleki rendőrség ügyeletére, hogy kábeleket próbálnak ellopni a város külterületén, az autópálya közelében. A helyszínre érkező járőrök három embert értek tetten.

A rendőrök és a tolvajok verekedni kezdtek, az egyik tettes egy vascsővel vagy erővágóval -ez még nem tisztázott - támadt az egyik járőrre, akit arcon is ütött a szerszámmal. A rendőr lövést adott le, ez eltalálta az egyik tolvajt. A delmagyar.hu leírása szerint a három ceglédi illetőségű  elkövető egy szürkés színű Volkswagen Golfba, és egy fekete Suzukiba vágták magukat, majd Kistelek felé próbáltak menekülni. A vasúti átjárótól néhány méterre, a köves aszfalton azonban szembetalálták magukat az addigra kiérkező rendőri erősítéssel, ezért rákanyarodtak a tanyák közé vezető földútra. De a Volkswagen elakadt a veteményesben, a Suzuki meg egy zsákutcában.

A rendőrt és a meglőtt gyanúsítottat súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A két tolvaj közül csak az egyiket sikerült elkapni, a másik szökésben van.

A helysznínen még délelőtt is nagy erőkkel kutatott a rendőrség, a 300 méternyi ellopott telefonkábelt a tolvajok a helyszínen hagyták, de a rendőr ellen használt fegyvert még nem találják. A vagyon elleni bűncselekmény ügyében a rendőrség, a hivatalos személy elleni erőszak ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el.

A delmagyar.hu információi szerint Kisteleken több hasonló kábellopás történt a közelmúltban, és a rendőröknek megvolt a tippjük, kiket is kell keresni. A tolvajokat azonban mindenképpen tetten akarták érni.

Rovatok