no

Index Vakbarát Hírportál

Fenyegető levelet kaptak fideszesek

2013. június 25., kedd 15:49

Több kormánypárti országgyűlési képviselő is névtelen fenyegető levelet kapott az új földtörvény elfogadásával összefüggésben - mondta Rogán Antal keddi sajtótájékoztatóján, közölve. A frakcióvezető bejelentette, hogy a Fidesz feljelentést tett az ügyben, és tudomásuk szerint meg is indult a vizsgálat.

Rogán Antal szerint a levelek szóhasználata felettébb megegyezik a Jobbik képviselői által használt kifejezésekkel.

Információink szerint a fenyegető leveleket éppen az Index pénteki parlamenti tudósításának emailes ajánlójával küldte körbe a Fidesz képviselői között. A levelet legalább 40-50 képviselő megkapta. A levélben földtörvény elfogadásáról szóló,„Balhé a parlamentben, érvénytelennek mondják a földtörvény elfogadását” című cikk linkje mellett az áll: „Amit ma követtél, nem merül feledésbe, Halálod már nem lesz kielégítő, családod is veled veszik”.

Rogán Antal szerint aki azzal érvel, hogy a parlament - a Jobbik akciója miatt - nem házszabályszerűen járt el a földtörvény pénteki elfogadásakor, az gyakorlatilag a Jobbik erőszakos magatartását legitimálja.

A politikus megismételte: arra kérte Áder János köztársasági elnököt, az erőszakot ő se legitimálja, hanem aláírásával támogassa a jogszabályt.

Rovatok