Index Vakbarát Hírportál

Nincs akadálymentes WC a Déliben?

2013. június 26., szerda 14:49

Sírva fakadt egy kereksszékes lány a Déli pályaudvaron, annyira kellett már pisilnie, a pályaudvar vécéjéhez viszont csak lépcsőn át vezet az út. Szenvedett egy darabig, végül két konduktor vette őt ölbe, így vitték le a mosdóba. Azonban amint leértek, a vécéfelügyelő azonnal követelte a használati díjat. A lányt tartva a konduktorok nem tudtak fizetni, de kifelé menet odaadták az aprót az őrnek.

A 12. kerület honalpján megjelent beszámoló írója rögtön ezután szintén egy mozgássérületet kísért a vécéhez, amelyet ezek szerint nem akadálymentesítettek. A levél írója kifizette mindkét mozgássérült vécéhasználati díját, de hiába bizonygatta, hogy ő csak kísérő, az őr őt sem engedte fizetés nélkül a mosdóba lépni. Arra hivatkozott, hogy a falra számlálót szereltek, ezért kötelező a fizetés. „Ez Magyarország emberséges társadalma! Remélem, a tulajdonos saját vagy rokoni ágon megtapasztalja a korlátozottak életét és akkor esetleg a kisérőknek nem kell fizetni azért, amiért ráültetik a sérültet a wc-re” – írta a kísérő az ittlakunk.hu-nak.

A cikk alá kommentelve egy másik olvasó arról írt: a Déli pályaudvarról induló, illetve az oda érkező vonatok megközelítése is nagyon nehéz a mozgássérülteknek, mert a vágányoktól például a kettes metró állomásáig szintén csak lépcsőn át lehet eljutni.

Rovatok