Index Vakbarát Hírportál

Már megint egy újabb vád a csepeli szocialista ellen

2013. július 11., csütörtök 21:21

Június végén nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emeltek Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke, önkormányzati képviselő ellen, mert az ügyészség szerint az egyik csepeli sportegyesületnek évekig díjazás nélkül adta használatba a csepeli önkormányzat egyik ingatlanát.

Alig telt el két hét, és máris újabb vádemelés történt Szentecky ellen, és újra csak nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A csütörtökön nyilvánosságra került vádirat szerint a vádlott a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként 2009. márciusában olyan karbantartási feladatok vizsgálatára kötött megbízási szerződést egy kft.-vel, amely vizsgálat a Vagyonkezelő saját belső apparátusával is simán elvégezhető lett volna, sőt, azt korábban maga a vádlott el is végeztette.

De ne gondoljuk azt, hogy ezzel le is tudtuk Szenteczky peres ügyeinek listáját. A szocialista városvezetőt 2012 júliusában rágalmazás miatt perelték be, egy polgári perben a bíróság pedig jogerősen is elítélte azért, hogy hogy közpénzből fizette ki magánügyvédeit, a csepeli önkormányzat vagyonzárat is kért rá.

Rovatok