Index Vakbarát Hírportál

Rabszolgákat tartott egy férfi Csongrádban

2013. július 12., péntek 11:36

Rabszolgasorban, embertelen körülmények között tartott egy férfi öt napszámost a Csongrád megyei Csanádpalotán. K. László tisztességes jövedelmet és megfelelő szállást ígért a kiszolgáltatott munkásoknak, a tanyára érve azonban a legrémesebb körülmények várták őket: romlott étel, sötét, nyirkos szoba, meghatározhatatlan eredetű kosz mindenhol. Pénzt egyáltalán nem kaptak.

K. László a rendőrség közleménye szerint rabszolgáknak nevezte a napszámosokat, és ha nem azt tették, amit mondott nekik, veréssel, sőt gyilkossággal fenyegette őket. Volt olyan napszámos, aki megpróbált megszökni, K. László azonban elkapta őt, és visszavitte a tanyára. Télen az egyik munkás ujjai elfagytak, de a gazda nem engedte neki, hogy orvoshoz menjen.

A tanyára és az öt napszámosra július 11-én találtak rá a rendőrök, de a gyanú szerint ennél jóval többen is megfordulhattak K. László tanyáján, és sokan évekig ott dolgozhattak. K. Lászlót kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Rovatok